ceturtdiena, 2013. gada 16. maijs

Londona martā....(2013)



Šogad dzimšanas dienā saņēmu dāvanu - nedēļas nogali Londonā. Londona tāpēc,ka 1) neesmu tur bijusi, 2) lētas aviobiļetes šajā gadalaikā, 3) gribēju un vajadzēja šopingu. Ceļoju kopā ar pieredzējušu ceļabiedreni māsīcu, kura vairāk kā 10. gadus dzīvo Dānijā.

Londonā ielidoju Stansted lidostā ar RYANAIR. Tālāk devos meklēt autobusu,kurš aizvedīs mani uz London City Centre.....  autobusu kopānijas ir vairākas,es izvēlējos Terravision autobusu kompāniju. Tātad devos es uz Victoria staciju. (75 min ceļā, biļetes cena 9 poundi vienā virzienā. Autobuss kursē katras 30 min.)
No Victoria stacijas tālāk devāmies uz viesnīcu ar taxi ( ~11 poundi)



 Viesnīcu izvēlējāmies netālu no centra, lai arī ar kājām varētu izstaigāt. http://www.holidayvillahotellondon.com/

Viesnīca atrodas Leinster rajonā,netālu no Hyde park  un Paddington stacijas. Varu teikt tikai to labāko,jo tiešām līdz Oxford street , tas ir centram, ar kājām ~20 min, savukārt, pie viesnīcas uz otru pusi atradās burvīga, neliela ieliņa,kura sastāv tikai no restorāniem un suvenīru veikaliņiem. Ideāli,lai varētu baudīt Londonas nakts dzīvi un ieturētu maltīti... :) Mēs izvēlējāmies Itāļu restorānu un bijām apmierinātas. Viesnīca bija ok,par tādu cenu ( ~ 100 poundi  par 3 naktīm) vienīgi iekļautās kontinentālās brokastis bija so so...... " sausā paika" katru rītu viens un tas pats-  tosti, siers, džemi, pārslas ar pienu,  jogurts, konservētas plūmes un ananasi, protams, arī kafija un tēja

Londona ir apskates vērta, bet....... ļoti dārga pilsēta,katrs tūristu apskates objekts maksā dārgi +/- 20 poundi. Mēs izvēlējāmies BIG BUS TOURS sightseeing autobusu ar Hop-on, hop-off; Audio gidu 8 valodās; bezmaksas kruīzs pa Temzu. Biļeti var izmantot 24 h  un 48 h ,mēs izvēlējāmies 2 dienu ceļošanu un samaksājām 26 poundi. Super!!!Maršrutā viss,ko gribējām apskatīt,  + ka bildes sanāk daudz labākas no augstuma bildējot un  +  var paslēpties no lietus,siltumā.... :) Neliegšos piebilst,ka autobusu lieliski izmantojām arī kā transporta līdzekli.




 Sestdienu izbaudījām šopingā, izbaudīju Londonas Primark,tas Londonā ir uz pašas Oxford street un ir ļoti liels 2 stāvos, tur iepirku lielāko daļu plānotās lietas, tas ir, bērniem sezonas drēbes,sev aksesuārus,pārsvarā "sale" produktus.

Nākamo shopping centru ieteiktu kā "apskates objektu", tas ir slavenais Harrods šopingcentrs.... tur jāaizbrauc pastaigāt kā pa muzeju, tas ir jāredz..... starp citu,tas ir veikals, kurā iepirkās princese Diāna. Mēs nospriedām,ka kaut kas tomēr ir jāanopērk,lai dabūtu šī slavenā veikala maisiņu... :D Atradu to,ko sen gribēju,bet LV vēl nav dabūjams... ķiploku tīrāmais


Nobeigumā, lai runā bildes, gribēju tikai padalīties ar iespaidiem un savu redzējumu, piebildīšu,ka šis brauciens bija BEZ bērnu un līdz ar to, BEZ bērnu izklaides un BEZ bērnu apskates objekti, šoreiz Londona bija tikai mana......... manas sajūtas, mans redzējums, mana atpūta......Paldies Andai un vīram!!!

Thames river
London Bridge
Big Ben

London Eye






Zane & Anda Londonā 2013









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru